Postbloghu

Címkék

4 (1) adria (1) agykontroll (1) alföldi (1) algyő (1) ancsi (1) antwerpen (2) április (1) áprlis (1) árvíz (1) astra (1) auchan (1) ausztria (1) autó (2) balaton (3) balatonszepezd (1) baleset (3) balkán (3) barátok (19) barom (6) belgium (2) benedek (2) bereg (1) betonkeverő (2) birka (6) biztonság (1) blues (2) bmw (1) bonnie (1) bor (1) borjú (1) budapest (2) bűvös (1) campanile (1) celeb (1) cigány (3) cimbora (1) cora (1) család (21) csilli (10) csontváry (1) dacia (2) darvas (1) dávid (10) dédi (1) dió (1) disznóvágás (3) doge (1) durdevica (1) egészség (8) eladó (1) élmény (2) emberség (6) emléknap (1) építkezés (1) érdekes (1) erdő (1) fácán (1) fajd (1) falu (10) fegyvernek (17) felső (1) fesztivál (1) film (6) fürj (1) gasztro (3) gázbeton (1) gazda (1) gép (1) gépgyár (1) gitár (1) golf (1) gondola (1) görögország (3) gyerek (2) halott (1) hatóság (1) helikopter (1) herfli (1) hinta (8) hipermarket (2) honda (1) honvédség (1) horgász (3) horgászat (3) hős (1) hősi (1) humor (2) húsevő (2) húsvét (1) idióta (15) irodalom (4) iskola (5) isztria (1) iván (1) józsef attila (1) jugoszlávia (1) juhász (2) kaja (3) káptalanfüred (1) karikatúra (1) kasza (2) katona (3) kenyér (1) kerecsen (1) kereskedelem (3) kérész (1) kiképzés (1) kimaradás (1) kína (1) kisebbség (3) kőolaj (1) kopjafa (1) kultúra (7) kutya (1) lakótelep (1) lengyel (1) lőszer (1) löveg (2) magyar (5) máté (7) méhek (1) méhészet (1) menyhal (1) merkur (1) méz (1) mi8 (1) misina (1) montenegro (6) motor (5) motoros (4) mozart (1) mozi (5) multi (1) munka (5) művészet (1) nagymama (1) népszavazás (1) néptánc (1) nyár (2) nyaralás (7) óballa (20) okoskodás (1) óratorony (1) orosz (2) őrség (1) osztály (1) pacal (1) paduc (1) pálinka (1) palota (1) paraszt (10) peca (1) pécs (1) penny (1) plus (1) pm (1) polgár (2) politika (8) politikus (2) porec (1) pörkölt (6) proli (3) propolisz (1) quad (1) rafting (4) ragály (1) repülés (1) retro (1) rialto (1) rokonok (5) sas (2) segítség (2) senkiházi (2) sereg (2) simson (1) smatch (1) sorozat (1) spar (2) spíró (1) stillzon (1) strand (2) sváb (4) szakács (3) szánalmas (6) szapárfalu (1) szarvasmarha (1) szatmár (1) szellem (1) szép (5) szerelem (3) szerencsétlen (4) szigligeti (1) szikora (1) szilikát (1) szilke (1) szilva (1) szolnok (1) szőlő (1) szomszédok (3) szorgalom (5) szovjetunio (2) tábor (1) tanár (1) tara (2) tarack (2) tavasz (3) technika (4) tégla (1) tehén (1) tehetség (3) tenger (6) tesco (1) tettye (1) tisza (9) tiszakóród (1) tiszakürt (1) tiszavirág (1) törökszentmiklós (1) trabant (1) traktor (1) tudás (2) tüntetés (1) túrizmus (1) túrkeve (3) tüzér (2) túzok (1) tv (1) üdülés (11) ünnep (13) ural (2) usa (1) utánzás (3) utazás (5) úttörő (1) vallás (1) váncsa (1) város (4) vasarely (1) vega (1) vélemény (12) velence (1) venezia (1) vércse (1) vidék (22) vihar (1) világválság (2) visegrád (2) vita (1) yvonne (1) zene (5) zündapp (1) Címkefelhő

Hinta írta II.

2009.04.05. 13:30 :: Shepherd

 

1. kép - Gazdagrét, Lantos utca, lépcsőház - Külső, belső - nappal
Egy rosszarcú fiatalember a postaládákat feszegeti.
KUTYA: Megálljon csak fiacskám! Talán elvesztette a gázszámláját? Na tünés innen, mielőtt feltépem az orrlyukát a halántékáig.
Fiatalemben elfut, Sümegi művész úr megjelenik.
KUTYA (folyt.) No, ez jó móka volt.
SÜMEGI: Őrület mik vannak manapság. Annak idején, amikor felállva ünnepelt az Opera közönsége, még nem feszegették a postaládákat. Azok voltak ám a szép idők.


CUT TO: 2. kép - Alkotás presszó - Belső - nappal
Alma bejön, Laci a pult mögött áll.
LACI: Jó téged látni Alma. Na, elfogadtad Deziré állásajánlatát?
ALMA: Nem. Biztos jó lett volna marketingigazgatónak lenni egy nagy nemzetközi cégnél, De nekem jobb itt ebben az ittfelejtett szoc-reál presszóban főzni a kávét havi huszonkétezerért. Mit csináljak ha egyszer szeretem ezt a helyet. Szeretlek téged, szeretem Rezsőt és szeretem azt a másik kis buzit is, akinek most nem jut eszembe a neve.
LACI: Örülök, hogy visszajöttél. Ja, a fizetésed ezentúl nem huszonkettő, hanem tizenkilencezer. Nem baj?
ALMA: Má mé vóna?


CUT TO: 3. kép - Tanári szoba - Belső, nappal
Az asztalnál ül Jutka, Hável(ig) és Béla bácsi. A háttérben a tornatanárnő erőszakkal próbál randevút kicsikarni a volt párfunkcionáriustól.
BÉLA BÁCSI: Őrület milyenek ezek a gyerekek. Megkérdeztem egyiktől, hogy ki volt Nagy Imre, azt mondta "Faszom tudja Bélám. Húzz vissza a gennybe." Hát kérlek alásan Hável, kell ez még nekem? Volt már három infarktusom, két agyvérzésem és egyébként is olyan idegesítő vagyok, hogy a nézők már leveleket írogatnak.
HÁVEL: Igazad van Béla bácsi, ez tarthatatlan. Tényleg húzz a gennybe.
JUTKA: Beszéljünk inkább fontosabb dolgokról. Ha nem kapom meg két héten belül a másodikos énekkönyveket nem fogom tudni megtanítani az államilag előírt népdalokat, pl. a "Cickóm, cickóm, vagyon-e szép lányod?" kezdetűt.
BÉLA BÁCSI: Úr Isten. Azonnal hívjuk össze az iskolaszéket.


CUT TO: 4. kép - Piacon - Külso, nappal
Jelen van Etus, Virág doktor és Józsi a zöldséges. A stand mellett állva
beszélgetnek.
ETUS: Jó napot Józsikám. Hogy ityeg?
JÓZSI: Művésznő, olyan szép árut kaptam. Banánt, narancsot és ananászt is. Ezen kívül fitymaszukületet is kaptam, de azt nem ajánlom.
ETUS: Józsikám, nekem valami igazi magyar gyümölcsöt adjon. Nem kell nekem az import. Hát ki segít a magyar mezogazdaságon, ha nem én?
VIRÁG: Mé, rajtad ki segít? Másfél éve nem adtál el egyetlen kerámiát sem. Mindig mondom, hogy kezdjél el agyagpéniszt gyártani, abban van az üzlet. Én már csak tudom, a hetvenes években Torday Terivel együtt dolgoztam a német szoftpornó iparban.
ETUS: Ugyan Virág doktor. Én inkább éhenhalok minthogy giccset gyártsak. Nekem egyébként sem kell sok pénz. Költséges hobbim nincs, pasim nincs, ugyanis totál frigid vagyok, és utazni sem vágyom. Nekem csak az a fontos, hogy Julcsi és Flóra mindent megkapjon.
JÓZSI: Mé, ha gyártaná, adhatna nekik is agyagpéniszt.


CUT TO: 5. kép - Takácsék nappaliszobája - Belső, nappal
Lenke néni és Taki bácsi a kanapén ülnek.
TAKI BÁ: Te Lenke, ferde a Majális repró az előszobában a konyhai nylonfüggöny mellett. Mielőtt elmész a közértbe jópofizni megigazithatnád.
LENKE NÉNI: Azt hiszed csak te dolgozol? Szerinted olyan könnyű pont tizenöt deka zalait leszelni amikor fél kézzel joghurtos rekeszt pakolok és fejben már az üvegvisszaváltó pultnál vagyok? Na hadd halljam mennyit kerestél ma a taxizással?
TAKI BÁ: Még hogy én keresni? Má hogy kerestem volna amikor egész nap ingyen furikáztam mindenféle ismeretlen embert azzal a szar Ladával. Különben is én már minden puskaporom ellőttem a Tenkes kapitányában. Én már csak arra vágyom, hogy Alma és János végre meg tudják venni azt a józsefvárosi szuterént, amit kinéztek maguknak. Az lenne ám a szép.


CUT TO: 6. kép - Budapesti bérház elott - Külső, alkony
Vágási Feri és Góliát kipakolnak egy teherautóból.
FERI: Reggel négyre mentem a nyomdába, ott voltam délután ötig. Most felhordom ezt a sezlont, a hárfát és kilenc datolyapálmát. Jó kis nap mi?
GÓLIÁT: Nem baj Ferikém. Utána bekapunk valahol egy jó kis kevertet.
FERI: Nem lehet. Még szülői értekezletre kell mennem. Matyi már megint megnyert egy szavalóversenyt, egy rajzversenyt és lebuktatott két heroindealert az iskolában. Hiába, az én fiam. Állati tisztességes.
GÓLIÁT: Jó neked. Nekem nincs családom csak alkalmi partnereim. De egyre nehezebben találok olyan nőt aki szereti ha a csatakosra izzadt hónaljszorcsimbókok átfurakodnak a neccatlétámon. Meg a szájam is rohadt büdös. Nehéz dolgok ezek.


CUT TO: 7. kép - Kozmetika - Belső, este
Gábor Gábor a szkájfotelban szivarozik. A fodrászcsaj és Juli keze alatt ég
a munka. Klarissza orrából egy uborka kandikál ki.
GÁBOR GÁBOR: Szívem egyetlen királynője, állati nagy ötletem van. Kefírszalon.
JULI: Mi van?
GÁBOR GÁBOR: Gondolkozz csak! Mire vágyik a vendég ha betér ebbe a garázsból kialakított koszfészekbe. Egy hajvágásra, kozmetikára, fotózásra és egy jókora adag kefírre. Vagy tévednék? Bombaüzlet. Úgy fognak hívnai: A Kefírkirály.
FODRÁSZCSAJSZI: Kefírkirály! Ez zseniális. Na nekem ennyi mára elég volt. Hazamegyek, iszom egy jó cseresznyét és elszívok egy szivart. Ha valaki még ezután is meg akar toszni, hát csak jöjjön.
GÁBOR GÁBOR: És te, szívem egyetlen királynője? Maradsz még?
JULI: Nem. Megyek haza. Végre szeretnék egy nyugodt estét a doktorral, Julcsival meg azzal a nagyfeju gnómmal akinek folyton elfelejtem a nevét. Ja, Flóra! Jó éjszakát.


CUT TO: 8. kép - A Lantos utcai ház bejárata elott - Külső, éjjel
(A jól ismert drámai zene) Julcsi botorkál a buszmegálló felol. Harisnyája szakadt, a rúzs a füléig szétkenodve. Szeme kisírt, térde sáros. A kapunál lerogy.
JULCSI (zaklatottan): Négyen voltak... Végül szemből kellett odatérdelnem...! Rosszabbul is elsülhetett volna... Julcsi utolsót sóhajt, és elalél.
Ekkor Feri érkezik haza az éjszakai vagonpakolásból, és karjaiba veszi Julcsit. A lengőajtót Julcsi fejével nyomja be. A főcím alatt elindul felfelé a lépcsőn.


FŐCÍMZENE
HÚZÓS VÉGEFŐCÍM

Hinta
Pecalista
2000.02.11.

 



 

Szólj hozzá!

Címkék: retro barátok tehetség

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafold.blog.hu/api/trackback/id/tr501047435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása