Postbloghu

Címkék

4 (1) adria (1) agykontroll (1) alföldi (1) algyő (1) ancsi (1) antwerpen (2) április (1) áprlis (1) árvíz (1) astra (1) auchan (1) ausztria (1) autó (2) balaton (3) balatonszepezd (1) baleset (3) balkán (3) barátok (19) barom (6) belgium (2) benedek (2) bereg (1) betonkeverő (2) birka (6) biztonság (1) blues (2) bmw (1) bonnie (1) bor (1) borjú (1) budapest (2) bűvös (1) campanile (1) celeb (1) cigány (3) cimbora (1) cora (1) család (21) csilli (10) csontváry (1) dacia (2) darvas (1) dávid (10) dédi (1) dió (1) disznóvágás (3) doge (1) durdevica (1) egészség (8) eladó (1) élmény (2) emberség (6) emléknap (1) építkezés (1) érdekes (1) erdő (1) fácán (1) fajd (1) falu (10) fegyvernek (17) felső (1) fesztivál (1) film (6) fürj (1) gasztro (3) gázbeton (1) gazda (1) gép (1) gépgyár (1) gitár (1) golf (1) gondola (1) görögország (3) gyerek (2) halott (1) hatóság (1) helikopter (1) herfli (1) hinta (8) hipermarket (2) honda (1) honvédség (1) horgász (3) horgászat (3) hős (1) hősi (1) humor (2) húsevő (2) húsvét (1) idióta (15) irodalom (4) iskola (5) isztria (1) iván (1) józsef attila (1) jugoszlávia (1) juhász (2) kaja (3) káptalanfüred (1) karikatúra (1) kasza (2) katona (3) kenyér (1) kerecsen (1) kereskedelem (3) kérész (1) kiképzés (1) kimaradás (1) kína (1) kisebbség (3) kőolaj (1) kopjafa (1) kultúra (7) kutya (1) lakótelep (1) lengyel (1) lőszer (1) löveg (2) magyar (5) máté (7) méhek (1) méhészet (1) menyhal (1) merkur (1) méz (1) mi8 (1) misina (1) montenegro (6) motor (5) motoros (4) mozart (1) mozi (5) multi (1) munka (5) művészet (1) nagymama (1) népszavazás (1) néptánc (1) nyár (2) nyaralás (7) óballa (20) okoskodás (1) óratorony (1) orosz (2) őrség (1) osztály (1) pacal (1) paduc (1) pálinka (1) palota (1) paraszt (10) peca (1) pécs (1) penny (1) plus (1) pm (1) polgár (2) politika (8) politikus (2) porec (1) pörkölt (6) proli (3) propolisz (1) quad (1) rafting (4) ragály (1) repülés (1) retro (1) rialto (1) rokonok (5) sas (2) segítség (2) senkiházi (2) sereg (2) simson (1) smatch (1) sorozat (1) spar (2) spíró (1) stillzon (1) strand (2) sváb (4) szakács (3) szánalmas (6) szapárfalu (1) szarvasmarha (1) szatmár (1) szellem (1) szép (5) szerelem (3) szerencsétlen (4) szigligeti (1) szikora (1) szilikát (1) szilke (1) szilva (1) szolnok (1) szőlő (1) szomszédok (3) szorgalom (5) szovjetunio (2) tábor (1) tanár (1) tara (2) tarack (2) tavasz (3) technika (4) tégla (1) tehén (1) tehetség (3) tenger (6) tesco (1) tettye (1) tisza (9) tiszakóród (1) tiszakürt (1) tiszavirág (1) törökszentmiklós (1) trabant (1) traktor (1) tudás (2) tüntetés (1) túrizmus (1) túrkeve (3) tüzér (2) túzok (1) tv (1) üdülés (11) ünnep (13) ural (2) usa (1) utánzás (3) utazás (5) úttörő (1) vallás (1) váncsa (1) város (4) vasarely (1) vega (1) vélemény (12) velence (1) venezia (1) vércse (1) vidék (22) vihar (1) világválság (2) visegrád (2) vita (1) yvonne (1) zene (5) zündapp (1) Címkefelhő

Cora

2009.03.20. 09:45 :: ekkerjoz

Megint multimarketben voltam, azám, Budakalászon, jóhogy. Két unokaöcsémnek majdnem egyszerre van nevenapja, szerettem volna valami játszható játékot nézni nekik, különben soha be nem mennék.

Nem kedvelem amúgy a hipermarket szentélyeket, visszaélnek azzal, hogy az emberek lusták minőséget keresni, meg sok más dologgal is, de ezt most hagyjuk. Cserébe a multik sem szeretnek engem, hadd meséljem el gyorsan.

A csaknoriszhíd felől próbáltam a Corát támadni, de az új körforgalomban vagy tíz neonmellényes jómunkásember serénykedett, terelőbójákkal Szentendre felé nyomtak. Kerültem Pomáz felé, átmenten árkon-bokron-héven, végül sikerült visszatalálni a hiperhez vezető igaz útra.

A parkoló csütörtök koradélután szinte üres, mindenki a bejáratoknál igyekszik várakozni, terepjárók, furgonok a rokihelyen, ahogy azt kell. Sekuriti ember hátát veti az üvegfalnak, lehunyt szemmel néz a napba. Méregzöld miautónk áll keresztben a bevásárlókocsi tároló előtt, ott pakolják, ez valami újítás, megspórolják a gyaloglást, biztos.

Nem baj, keresünk másik tárolót, taszigálom magam előtt a félköbméteres rácsot, vajon miért ződ ez, máskor szép fényes, saválló acélból csinálják. Egyszer régen kitaláltam, hogy lopok egy olyat, és grillrácsot faragok belóle, de aztán elálltam a tervtől. Sokkal jobb rácsot lehet fabrikálni mosógép, vagy centrifuga  üstből, ki kell egyenesíteni, osztjóvan.

Bent a bótban mindenütt szól valami zene, éppen csak akkora hangerővel, hogy ne halljam meg, mikor Hinta telefonon hív, lemaradok. Bolyongok, nem ismerem ki magam, végre megtalálom a legó szekciót. aztán az ásványvizet, veszek setétkékre csomagolt fonyódit, szeretem. A pénztár felé találok még ötliteres vederben nápolyit, hozok egyet a vödör miatt, jó lesz a csalihalaknak, ha végre talán eljutok horgászódni (a vödör tetején szolid felirat: Superfos superlift www.superfos.com).

A nápolyiról eszembe jut egy régesrégi projekt, mikor a gyors anyagi sikerek és a minimális adófizetés reményében ostyasütő gépet kerestem, mert valaki mesélte, mekkora üzlet, azám. Mindenféle konspirációk és tetemes ellentételezés árán jutottam el egy hatszintes budai villához, ahol is a szuterént használták nápolyi készítésére. Őszintén szólva én azt hittem, hogy a töltött ostya gyártásnak feltétele valamilyen szintű cukrászati képzés, de legalább minimális élelmiszeripari alapismeret. Ebben szinte megerősített, mikor köpenyt kellett fölvennem, és a cipőmre zacskót húzni. Hát igen, gondoltam, átlépem a közellátás egy szekciójának arisztokratikus küszöbét, ahogy barátom és példaképem szokta mondani, megint egy nappal közelebb jutok a megvilágosodás vakítóan fehér ösvénye felé.

Nem így történt. A minden nápolyis titkok tudója, az ősz, rettentő jómódú, bölcs ember, miközben a mágikus műhely felé vezetett, elmesélte, hogy a technológiát és a knowhow-t együtt adja el nekem, létező és jövedelmező piaccal, szerződésekkel. Legalább tizenkét receptet ad át, amelyekért az ötvenes években komoly árat fizetett, cserébe mindent a nápolyi üzletből szerzett és épített, amit magam körül látok.

Lassan megérkeztünk a műhelybe, és kérem, valóban, elállt a szavam. Jártam már korábban sok-sok cukrászműhelyben, mindenütt patika tisztaságú felületek, és mannával vegyes ambrózia illatok fogadtak, de ez a nápolygyár, kérem ez minden várakozást felülmúlt.

Megpróbálom elmesélni, ahogy akkor láttam. Két, szemmel láthatóan román vendégmunkás sürgölődött három keverőtárcsás Hajdú mosógép körül, lisztet, vizet, olvadt zsírt adagoltak hatalmas szakértelemmel. A kevert masszát vödrökbe eresztették, másik két dolgozó kőműves fánglival merített a tésztából. Hatalmas, nyílt gázlánggal melegített fekete lapokra kenték a maszkert, szép vékonyan, csak úgy freccsent szerteszéjjel a trutymó. Kevés mindig lecsurgott a gázzsámolyra is, ott lerakódott, keményen, vastagon.

A kész tésztát megint másik szakértők vették művelés alá, töltötték, préselték, szabták méretre. A lehullt szélek mindig visszakerültek valamilyen maszkerba, semmi nem ment kárba, kivéve a padlóra száradó, hogyismondjam, dzsuva. Ezért kellett a cipőt védeni, kár, hogy nem tettem valami sapkát is föl, az avas zsírszagról azóta is a budai villa jut szembe.

Nem kötöttünk üzletet, pedig az eladó nagyon korrekt volt, mindössze egy szolnoki garzon árát szerette volna elkérni az eszközökért, receptekért, garantált piacért. Megígértem, hogy mindneképpen visszaszólok, de az elmúlt tizenöt évben mindig akadt valami fontosabb dolgom.

A pénztároknál természetesen sort állunk, a vásárlók púposra tömött kocsikkal várakoznak, bámulom a türelmetlen arcokat, mindenki rosszallóan nézi az előtte lévő árukupacát, ahogy lassan pittyegve icikel a szalagon. Végre sorra kerülök, a pénztáros első dolga, hogy letépi a hordozó szalagot, úgy bontja ki a zsugorfóliás vizet. Nem örülök, így szertegurul majd az autóban, inkább szólok, hogy ne haragudjon, de mégsem kérem. De hát már be van ütve. Akkor üsse ki, drága, vagy várjon, amíg hozok másik, bontatlant. A Cora egy emberként hördül fel, érzem a nyakamon, ahogy mögöttem a sorban kigyúltak a lézerszemek. Sikerül azért stornózni a tételt, a saját, jól felfogott érdekemben készpénzzel fizetek, és emelt fővel jobbra el.

Nagyjából száz métert kéne gyalogolnom, közben csak kétszer állítanak meg, egy fiatal lány kérdőívvel, egy nyakkendős fazon színes dobozokkal és marketing halandzsával. Az autóhoz is odajön másik fickó, huszonéves, keze lába ép, rendesen köszön, és szeretné visszavinni a bevásárlókocsimat. Köszönöm szépen, majd inkább én, mondom neki, elhúzza a száját. Félszemmel figyelem, nehogy bosszúból megcsikarja a kocsim, de már a következő prédára les.

Kisüt a nap, az élet szép, a Duna magas, Visegrádon mindenütt kék-fehér-benettonzöld zászlók lobognak a házakon.

Benedek is örül a betonkeverőnek, és elmondanám, hogy Dumabogdányban a Petőfi utcában ettem 47 év alatt a legjobb rigójancsit. Pedig nem is szénhidrátok napja volt.

33 komment

Címkék: család visegrád hipermarket benedek

A bejegyzés trackback címe:

https://anyafold.blog.hu/api/trackback/id/tr381013532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzá Szóló 2009.03.20. 12:48:41

Csomagolást szétbaszó pénztárosokat büntetni kell. Én is otthagytam már vizet emiatt, még jó, hogy nem bontja ki a flakont :D

halaloszto 2009.03.20. 12:50:02

A bevasarlokocsi nincs am rozsdamentes acelbol :-) Ez meg nem a kanaan.

Az bizony mezei horganyzott vas.

vajk

Dr Kangörény 2009.03.20. 12:50:56

Tescoban egy doboz másolópapírról szedték le a műanyag szalagot, ami összefogta a dobozt. A doboz szétesett, eszem ágában sem volt így elvinni. A pénztáros meg ott hőblizett, hogy ki kell ütnie a pénztárgépből. Annyira leszartam...

Mérgező Hulladék 2009.03.20. 13:07:53

Engem az ostyasütős rész ragadott meg. Iskolás koromban fagyitölcsért sütöttem, szintén Hajdú mosógépben kevertem a masszát :) Édes tölcsért nem csináltattak velem, szóval azóta csak azzal kérem a fagyit. Megmaradt az illúzió.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.03.20. 13:14:40

Az a nápolyis történet hatalmas :-)

beleduma 2009.03.20. 13:15:12

A TECSÓban az ÖSSZES összefóliázott cuccot (lásd: kutyakonzerv, ásványvíz, ice tea, gyümölcslé, stb.), tehát MINDENT felvágnak és egyesével lehet csak levenni a polcról. Ha három tálca kutyakaját akarok vinni, akkor 36 db konzervet kell egyesével leszedni a polcról és kirakni a pénztárnál. Azóta ott áll a polcon, pedig azelőtt alig lehetett elcsípni. Könyörögni kell, hogy esetleg a raktárból nem lehetne-e esetleg kapni még fólásat... Arról nem is beszélve, hogy hogyan viszem haza??? ott szaladgál a 36 konzerv a csomagtartóban. Az se vásárolt még boltban, aki ezt kitalálta.

phaidros 2009.03.20. 13:16:58

Nem veszek több vödrös nápolyit. :S

:o)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.20. 13:19:52

mindenütt ezt csinálják, nem érdemes többet vásárolni, sőt!

a nagyobb kiszerélésnél ügyelni kell az egység árra, mert sokrszor drágabb 1 nagyot venni, mint ugyanolyan súlyú 2 kicsit

Blue Zero 2009.03.20. 13:22:28

nekem abból van elegem, hogy a bezacskózott gyümölcsöt mérés után laza mozdulattal, koppanva hajítja a pénztáros hátra. Az az alma, vagy más, már másnapra bebarnul.
Meg egyáltalán, ne dobáljon semmit!

kujoon 2009.03.20. 13:22:58

a bevásárlókocsi-visszatologató szakembereknek azt kell mondani, hogy rendben, tolja vissza, de a százast kérem ide a kezembe... :-))

korlat 2009.03.20. 13:31:18

amúgy ha a M*tro-nál felmentél volna a felüljáróra, akkor ott egyből vissza tudtál volna csámborogni a mélyen tisztelt Corához. amúgy jó írás, tetszett.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2009.03.20. 13:33:50

Eddig egyedül az Aldiban tudták megoldani ezt az ásványvizes problémát. (Nem hiába, német cég). Minden ásványvizes pakk tetejére rámatricáznak egy jól látható kódot, így még ki sem kell venni a bevásárlókocsiból a vizet, a pénztáros rápillant, beüti a kódot és csókolom.

Többi multi: lehet ellopni az ötletet.

Doryyka 2009.03.20. 13:35:41

Az ásványvizet én sem értem, főleg, mert a zsugoron is van vonalkód...Nekem is kinyílik a bicska a zsebemben tőle.

Doryyka 2009.03.20. 13:36:55

Ja igen, az Aldiban a múltkor nekünk mosolyogva mondta a pénztáros, hogy nem kell ám az összes vizet kipakolni, csak mondjuk meg, mennyi van a kocsiban. Ilyent sem hallottam már vagy 10 éve.:)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.03.20. 13:45:07

@hüjehalyó: Ez máshol is így van! Csak a pénztáros nem mindig tud róla...

Az ásványvizekkel amúgy elég sok gond van: ha veszel hatot, akkor azt el lehet szkennelni úgy, hogy elszkennel egy darabot, s beszorozza 6-tal, vagy gy is, hogy elszkenneli a gyűjtőkódot, ha ismeri a rendszer...

Igen ám, de mi van, ha multibuy akció van, azaz ha többet veszel, olcsóbb lesz az üvegenkénti ár? S ezt mondjuk csak a gyűjtőkódról derül ki, mert ha egyenként szkenneli el a kasszás, akkor nem kapod meg a kedvezményt? (Van olyan rendszer, ami ezt nem ismeri fel!) De a kasszás is mondhatja, hogy egy hiperben kb. ötvenezer féle termék van, honnan a fenéből tudja ő, hogy melyiknél mit kell szkennelni?

Szóval érdekes kérdések ezek... pláne, hogy vajon gyűjtőkódon, vagy egyenként vették nyilvántartásba a termékeket, ez meg a leltárhiány miatt fontos.

Mennyi gond lehet egy ásványvízzel :-)))))

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.03.20. 13:49:04

@Doryyka: valóban kedves volt a kasszás hogy bemondásra ütötte be a termékeket, csak akkor ne csodálkozzon, ha szétlopják az áruházat (nem te, de vannak bőven, akik megteszik). Például a zsugorok alá befér egy-két képeslap, újság, stb... de nem akarok tippeket adni. A nagy magyar valóságban sajnos erre is kell figyelni :-(

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.03.20. 13:51:49

Bazze amikor megnyílt a siófoki Tesco, első nap mentünk bevásárolni a héderezéshez. 6-os ásványvíz. A pénztáros forgatta, pörgette, azt hitte néptánc. Nem fért hozzá a vonalkódhoz, közben folyamatosan a számunkra semmit nem mondó "ez gyűjtőkódos" félmondatot ismételgette, amiről amúgy értem, mit jelent, de mi a fasz közöm van hozzá. Talán számára sem jelentett ez túl sokat, lévén első napja.

Éles körmével vágott egy szép császármetszést a fóliára, hátha ott hozzáfér a kódhoz. De nem. Ott olyan kajlán lekónyult a fólia, mint a vizsla füle.

Vágott még egy sebet. És még egyet. A végén úgy nézett ki a 6-os víz mint egy kibaszott rózsa. Amikor mondtuk, hogy most viszont menjen a picsába ezt már nem kérjük, mert nem dekorációhoz kell, még kétségbeesetten nyitott rá egy 23-adik és 24-edik vágást. 4-ből ketten akartuk megölni, ketten megcsonkítani.

Jót akart biztosan, de nagyon rosszul. Iszonyat.

Pokember - a seggemből, mint minden rendes Póknak 2009.03.20. 13:55:30

Érdekes, az Auchanban ilyet nem csinálnak velem, pedig én is mindig fóliával veszem az ásványvizet.:-)
Kocsitologatás meg szerintem az egyike a kevés kultúrális módja a koldulásnak, legalább próbál vmit adni a pénzedért. Nem mintha odaadnám neki, de legalább belátom, hogy vmit próbál csinálni. Ez az 'adjál, mert nekem rossz' csak arra szokott rávenni, hogy közöljem vele, talán dolgozni kéne (persze azoknak, akin látszik, hogy simán dolgozhatna, ha akarna).

klay30 2009.03.20. 14:02:19

Ne haragudj, de olyan, mintha ezt csak hallottad volna vkitől, aki hallotta vkitől. Nekem a tesco kivételével soha nem volt ilyen gondom. A másik meg, hogy ha üres a parkoló, hogyan is lehetnek sokan a pénztáraknál?

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.03.20. 14:05:26

Na, segítek. Veszel egy-két-há, sőt több zsugorfóliás cuccot. Aztán veszel egy darabot külön. Összeadjátok szépen a pénztárossal és azt az egy különállót le tudja húzni. A kocsiban szépen úgy helyezed, hogy lássa, hogy az összes egyforma.
Így segíted a pénztárost, magadat és az utánad jövőt.
Évek óta így vásárolok, senki nem tépett semmit fel.

heliox 2009.03.20. 14:29:47

>huszonéves, keze lába ép, rendesen
>köszön, és szeretné visszavinni

Sajnos ma már ez nem igaz. Az sem mind tud már dolgozni aki akarna.

heliox 2009.03.20. 14:30:42

És amikor jönnek, én szívesen odaadom neki a kocsit, és örülök, hogy ő kéri el tőlem, és nem én kérem el tőle...

tlac 2009.03.20. 14:40:50

fonyódi víz nátriumos eléggé..

georg 48 2009.03.20. 14:44:02

@Ludas Matyi Online: Igazságod van! Igy csinázom én is. Viszont valamit nem értek. Szoktam vásárolni mindegyik bev.központban, de még sehol sem bontották ki a zsugorfóliát. Még a cipelőjét sem szedték le. Nem értem, hogy miért tennék. Ugyanis minden palackon egyenként is rajta van a kód. A pénztáros maca úgy fordítja a cuccot, hogy a leolvasóval elérje és beszorozza amennyivel kell. No problem! Kamu az egész!!!

Molina · http://bulvarfika.blog.hu/ 2009.03.20. 14:44:09

Rendszeresen a budakalászi corában vásárolok, még soha nem szedték szét az ásványvízről a fóliát!

Érdekes még zenét se hallottam ott soha!:DD

Nem tudom hol jártál, de tuti, hogy nem ott.

rozzantkéjenc · http://masszazs.blog.hu 2009.03.20. 14:45:54

@klay30: Hozzám is bejárnak ilyen unatkozó seggfejek kommentelni. Látom, jut más blogokra is bőven. Blogolni lusta, de kötözködni, ellentmondásokat felfedezni azt igen!

Figyelj ide, kisköcsög!
A CORA parkolójába befér nagyjából 1200 autó.
Ha a három bejárat körül tömörül 50-50 járgány, akkor a bő 10%-os kihasználtsággal a parkoló üresnek néz ki.

A 150 autóval érkezik kábé 300 ember, odabenn meg jó esetben üzemel 3-4 pénztár, mert Tasi József úr Budakalászon ugyan szarul irányítja az a reábízott intézményt, de legalább jól benyalta magát a franciáknál, így mindig a pénztáros mindig kevesebb mint a vevő és ha öten mennek vásárolni, akkor is sorbanállnak jó sokáig.

Pénztárosnak meg csak az marad a Corában, aki nagyonhülye, vagy nagyon szarban van, mert éhbérért kell ott robizniuk úgy, hogy pisilni és inni sem mehetnek ki 5-6 órán keresztül.

Megnyugodott a kis lelked, vagy inkább ismerje be be a poszt szerzője, hogy hazudott és a kurvaannyát meg az enyémet is?

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2009.03.20. 15:00:10

Hosszú évek óta Osanban veszek (bár kötschög franciák ugye)létszükség ennivalót, 6-os fóliás vizemet,12db-os gyümlevemet még sohasem nem bántották...
vigyél +1 szóló darabot és onnan mami bepittyenti kódot,oszt felszorozza, ennyi!

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2009.03.20. 15:07:31

Én eccer -félkomolyan-felajánlottam 1 ilyen kocsivisszatoló-önkéntajánlkozónak, h ugyan gyüjjön már fel és takarítson ki nálam...Azonnal be lett csípődve idegi alapon, és mindenféle munkától halmazatilag 270 évre el lett tíltva, amíről persze papírja is van...Osannál 1 lánnyal viszont összehaverkodtam pár éve, árva, no meló, no kecó...neki vetem néha csokit, cigit, sőt vittem neki ruhákat is...de legalább tolta a teli bevásárlókocsit...ingyenélőknek nem adok...

Benikuty 2009.03.20. 15:33:12

Józsikám, én naponta kétszer megyek el a cora előtt, de eszem ágában sincs bemenni.
A címlap nem jó hely!:)

Johnny Fiama 2009.03.20. 15:43:07

Szerintem a kedves posztírónak sikerült az összes hipermarketklisét összegyűjtenie egyetlen írásban, úgyhogy az írás valóságtartalmával kapcsolatban vannak némi fenntartásaim. Azt meg végképp nem értem, mit keresett Pomáznál, ha a budakalászi Metronál is visszafordulhatott volna a felüljárón áthaladva.

Egyébként nem vagyok hasra esve a Corától sem, de összehasonlítva a többivel, még mindig ez a legkulturáltabb hipermarket hálózat széles e hazában.

ave 2009.03.20. 15:47:36

Persze nem jarok en oda, de csak most, mert ajandekot venni... Persze 6-os viz mint ajandek. :D KESZ, BAMMEG, kesz...

váj mí 2009.03.20. 16:55:26

@Ludas Matyi Online:
De bakker, azért veszek 6-os csomagolású zsugorfóliás akármit (legyen az ásványvíz, gyümilé vagy macsektáp), hogy az egyedülálló darabok ne szambázzanak már a csomagtartóban, mert én úgy vélem, így praktikusabb. Egyéni hüjjjeség, tudom, de én vagyok vevő ...
Akkor meg ne bontogassa már a zsugort meg semmi mást a pénztáros, amikor a kód leolvasható anélkül is. És főként ne kényszerítsen az áruház egy plusz termék megvételére csak azért, hogy a pénztárosuk ne barmolja szét a csomagolást.
Ha béna a pénztáros, és nem képes leolvasni a kódot bontogatás nélkül, akkor hagyom ott az árut. Már fordult elő ásványvízzel, és díszdobozos piákkal is.
süti beállítások módosítása